Deurwaarder stuit op flinke xtc-voorraad

Een bewoner van een woning van een appartementencomplex aan de Heezerweg in Eindhoven heeft het de politie wel heel makkelijk gemaakt. Tijdens een bezoek van een deurwaarder stuitte een agent woensdagochtend voor honderdduizenden euro’s aan drugs en grondstoffen.

Jerrycans

Bij het bezoek van de deurwaarder was volgens de politie – zoals te doen gebruikelijk – ter ondersteuning een agent aanwezig. De bewoner was niet thuis maar in de berging van de woning werd een vijftal jerrycans gevonden en daar hing ook een geur die werd herkend als vrijkomend bij de productie synthetische drugs. De politie schakelde daarop brandweer en specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning in en trad de woning binnen.

Ontmantelen

De jerrycans bleken gevuld met een stof die wordt gebruikt voor de productie van synthetische drugs. In het pand werd verder voor ruim 250 kilo aan grondstoffen voor de productie van synthetische drugs gevonden en ook diverse pakketten met in totaal meer dan 10 kilo aan xtc-pillen.

Agenten vonden in de woning ook meerdere grote tassen met vermoedelijk gestolen kleding. De prijskaartjes zat in veel gevallen nog op de goederen. De bewoner van het pand was niet thuis. Er is nog niemand aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen.