Deze gevangen ontsnapten en zijn mogelijk nog steeds vrij 

Veel criminelen zijn erin geslaagd uit de gevangenis te ontsnappen, maar slechts enkelen zijn erin geslaagd om arrestatie te ontlopen – en daarbij horen de gevaarlijkste die er zijn.

Victor Figueroa

Op 6 februari 1997 zou Victor Figueroa, een veroordeelde die één tot vier jaar uitzit wegens drugsbezit, op weg zijn naar de eetzaal toen hij afdwaalde van de Moria Shock Incarceration Facility, een minimaal beveiligde gevangenis in Mineville. New York. Zodra zijn afwezigheid werd opgemerkt, doorzochten de autoriteiten het gebied, maar het spoor bleef koud. De autoriteiten geloven dat Figueroa stierf tijdens de ontsnapping (hoogstwaarschijnlijk tijdens een val door een mijnschacht nabij de faciliteit). Het enige wat iedereen zeker weet is dat Figueroa nooit meer is gezien of gehoord. En hij is de enige gevangene uit de staatsgevangenis van New York die ontsnapt en nooit gevonden wordt.

Glen Stewart Godwin

In 1987 ontsnapte Glen Stewart Godwin uit de Folsom State Prison in Californië. Volgens de FBI zat hij een lange straf uit wegens moord; de dienst heeft hem nog steeds op de meest gezochte lijst staan. Later dat jaar werd hij in Mexico gearresteerd wegens drugshandel en naar de gevangenis in Guadalajara gestuurd. In 1991 zou hij een medegevangene hebben vermoord en opnieuw zijn ontsnapt. Hij heeft een aantal aliassen (waaronder Michael Carrera, Nigel Lopez en Dennis Harold McWilliams) en vermoedelijk bevindt hij zich ergens in Midden- of Zuid-Amerika. De FBI looft een beloning van 20.000 dollar uit voor informatie die tot zijn arrestatie leidt, waarmee je lekker kunt gokken op een casino online.

Jerry Bergevin

Jerry Bergevin ontsnapte in 1969 uit een gevangenkamp in Michigan (Camp Waterloo), waar de beroepscrimineel een gevangenisstraf van 15 jaar had uitgezeten wegens inbraak. De autoriteiten denken dat hij over een hek van prikkeldraad is geklommen, maar het is zo lang geleden dat het Michigan Department of Corrections dat niet met zekerheid kan zeggen. In 2013 besloot de Afdeling Correcties de zoektocht naar Bergevin, die toen 80 jaar oud zou zijn geweest, stop te zetten. Hij is nooit gevonden.

Glen Stark Chambers

Glen Stark Chambers, een veroordeelde moordenaar die oorspronkelijk in de dodencel zat, had het geluk dat zijn straf werd omgezet in levenslang. Maar hij bleef niet hangen. Op 21 februari 1990, terwijl hij kantoormeubilair maakte in de Polk Correctional Facility in Florida, haalde hij andere gevangenen over om hem in een krat te stoppen en de krat op een vrachtwagen te laden. Zijn kleren werden later in de vrachtwagen gevonden. Hij wordt beschreven als ‘intelligent en vindingrijk’. Chambers heeft familie in Minnesota en Florida, en mensen hebben gemeld dat ze hem in Florida en Alabama hebben gezien. Als Chambers nog leeft, wat hij zou kunnen zijn, zou hij nu 69 jaar oud zijn.

Omid Tahvili

Omid “Nino” Tahvilli (wiens naam soms wordt gespeld als “Tavili” en “Tahvili”), was het hoofd van een Perzisch georganiseerd misdaadnetwerk in Canada. In 2007 liep Tahvilli, terwijl hij in hechtenis zat, een streng beveiligde gevangenis in het Canadese British Columbia uit, gekleed in een conciërge-uniform. Hij kreeg de hulp van een bewaker die hij had omgekocht om ‘de andere kant op te kijken’. De bewaker, die Tahvilli nooit heeft betaald, werd vervolgd, maar Tahvilli blijft een internationale voortvluchtige. Tahvilli wordt ook gezocht in de Verenigde Staten in verband met een frauduleus telemarketingbedrijf dat zich op ouderen richtte.