Diamantroof Duitsland: 2,8 miljoen euro buit

Bij een juwelenroof in Mönchengladbach, net over de grens bij Roermond, is voor 2,8 miljoen euro aan diamanten geroofd. De juwelen werden woensdagavond uit de auto van een Zwitserse juwelier geroofd, toen die voor een stoplicht stond te wachten. Een man met een motorhelm sloeg toen de zijruit in, spoot peperspray in het gezicht van de bestuurder en pakte de koffer met de juwelen.

De politie vermoedt dat de dader een bekende van de juwelier is, omdat hij blijkbaar wist dat de Zwitser met een waardevolle buit rondreed. De juwelier was op zakenreis in Duitsland en was die dag in Genève en Düsseldorf geweest. Die avond ging hij op familiebezoek in Mönchengladbach.

Waarom de bestuurder, die in een auto met draaiende motor zat, niet gewoon gas heeft gegeven om aan de daders te ontkomen, is niet duidelijk. De politie denkt dat hij te erg geschrokken was van de actie.

De juwelier kwam ermee weg zonder ernstige verwondingen. Hij is wel in het ziekenhuis behandeld vanwege de peperspray die in zijn ogen werd gespoten, maar hij mocht na een korte tijd weer naar huis.

De man heeft de politie zelf gebeld. Hij was zijn mobiele telefoon kwijt, dus heeft hij eerst enige tijd gezocht naar een politiebureau. Uiteindelijk heeft hij een telefoon geleend van een voorbijganger.

De politie heeft nog enige tijd geprobeerd om de dader te vinden door uit te kijken naar verdachte motorrijders. Dat heeft niks opgeleverd. Mogelijk is de dader naar of via Nederland gevlucht, de weg waar de roof plaatsvond ligt vlakbij de snelweg naar Nederland.