Dick Vrij moet drie jaar de cel in

Dick Vrij moet drie jaar de cel in omdat hij een criminele organisatie zou leiden. Daarnaast acht de rechtbank van Haarlem diverse mishandelingen door Vrij bewezen. Eén van de slachtoffers van mishandeling door Vrij was Willem Holleeder, die in 2012 een gebroken kaak op liep.

Volgens de rechtbank was Dick Vrij een belangrijke persoon in de criminele organisatie, waar hij volgens het OM samen met Danny K. de leiding over had. Later vandaag krijgt ook K. te horen of hij de gevangenis in moet. Het OM heeft 6,5 jaar cel tegen K geëist.

Vrij zit vrijwillig vast

De criminele organisatie waar Vrij deel van uitmaakte legde zich volgens het OM toe op geweld en het witwassen van geld. In dezelfde zaak werd Willem Holleeder eerder grotendeels vrijgesproken.

Dick Vrij zit op dit moment al in de gevangenis. Vrijwillig, omdat de politie hem waarschuwde dat hij op een dodenlijst staat. De voorlopige hechtenis van Vrij werd destijds door de rechtbank opgeheven, maar Vrij vroeg of hij toch niet kon zitten omdat dat veiliger zou zijn.