Drie gewapende overvallen Eindhoven

In Eindhoven en Heeze zijn vrijdagochtend drie gewapende overvallen gepleegd. Het gaat om twee woningovervallen en in één geval om een juwelier. Niemand raakte gewond. De daders van de overval in Heeze zijn inmiddels aangehouden. Eén overval vond plaats op een woning in de Strijpsestraat in Eindhoven. Rond 4.30 uur drongen drie gewapende mannen de woning binnen en bedreigden de bewoner. Ze gingen er met een nog onbekende buit vandoor.

Omstreeks hetzelfde tijdstip werd ook een chalet van camping Heezerenbosch in Heeze overvallen. Hier waren twee daders binnengedrongen en ook zij gingen er met een nog onbekende buit vandoor. Deze mannen zijn inmiddels in Limburg door de politie opgepakt na een achtervolging.

De daders hebben gebruik gemaakt van voorwerpen die op vuurwapens leken en zijn met een klein geldbedrag weggereden in een auto. De overval werd rond half vijf gepleegd. Agenten zagen rond vijf uur op de Oude Stationsstraat in Heeze een auto rijden met twee mannen erin. Toen de bestuurder de agenten zag, ging hij er met hoge snelheid vandoor en de politie raakte de auto kwijt. Op basis van het kenteken werd verder gezocht in Limburg. Rond acht uur trof de politie in Linne de betrokken auto leeg aan. Na een korte zoektocht in de omgeving werden de twee verdachten in Maasbracht opgepakt. Het gaat om een Belg van 39 en een man van 49 uit Linne

De bewoners van het chalet waren een vrouw van 57 en een man van 69 uit Vlodrop.

En rond 11.00 werd juwelier Siebel aan de Markt in Eindhoven overvallen door twee mannen met wapens. 

De politieregio Brabant Zuid-Oost is een van de weinige regio’s waar het aantal overvallen is toegenomen, na een spectaculaire daling vorig jaar. Landelijk daalt het aantal overvallen scherp.