Drie schietpartijen in Amsterdam: geen doden (UPDATE)

In Amsterdam zijn afgelopen avond en nacht in twaalf uur tijd drie schietincidenten geweest. Daarbij zijn twee gewonden gevallen. Er is geen direct onderling verband duidelijk geworden. (foto wouter laumans)

Kikkenstein

De eerste keer dat gisteravond geschoten werd was rond 22.00 in Amsterdam-Zuidoost waar de politie een melding onderzocht van een schietpartij bij flat Kikkenstein. Daar zijn hulzen gevonden maar geen gewonde of andere betrokkenen.

Klemgereden

Zondagochtend vroeg rond 04.30 uur heeft een arrestatieteam van de politie in de Knokkestraat in Amsterdam-Sloten de auto van een verdachte klemgereden. De verdachte is beschoten en raakte zwaargewond. hij ligt in het ziekenhuis en zijn situatie is inmiddels stabiel. De man was eerder betrokken bij een achtervolging. Voorafgaand aan het schietincident reed de auto met de verdachte zich bevond tegen een auto van het arrestatieteam. Een van de auto’s is daarna tegen een pergola aangereden. De zaak houdt volgens de politie verband met een ‘lopend onderzoek’, welk onderzoek is niet bekend.

‘Bekende’

Om 09.15 is voor het bedrijventerrein naast de Praxis aan de Molukkenstraat in Amsterdam-Oost een 26-jarige man in zijn auto beschoten door onbekenden (foto). De man is een ‘bekende’ van de politie. Hij is met rugletsel naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie  kwamen bij de meldkamer meerdere meldingen binnen. De politie trof de man gewond aan in een bedrijfspand waar een besloten feest had plaatsgevonden.