Dienstwapen gebruikt in Kekerdom

De drie doden die zondag zijn gevonden in Kekerdom zijn doodgeschoten. Er is ook geschoten met het dienstwapen van de politieagent, die ook bij het incident is omgekomen. Het is nog niet bekend of de slachtoffers ook met dit wapen om het leven zijn gebracht.

Daarnaast moet nog uit onderzoek blijken of er met andere vuurwapens is geschoten. De politieman had een schotwond in zijn hoofd. De andere man en zijn vriendin, die in hetzelfde huis zijn gevonden, hadden meerdere schotwonden in hun hoofd en lichaam.

Dat de politieman het dienstwapen in huis had, is opvallend, omdat hij al maanden thuis zat wegens een knieoperatie. Normaal gesproken laten agenten hun wapen achter in een kluis op het bureau, alleen bij uitzondering wordt het wapen mee naar huis genomen.

In het huis van de politiechef werd een kwekerij aangetroffen. In de woning van de andere man en zijn vriendin, die bekenden waren van de agent, zijn spullen voor een kwekerij gevonden. Inmiddels is duidelijk dat de man schulden en een strafblad had. Ook is hij eerder opgepakt omdat hij een handelsvoorraadje cocaïne en xtc in zijn bezit had.

Lees ook:

Tweede wietkwekerij in Kekerdomse zaak

Sporen van schietpartij in Kekerdom