Dierenkliniek Spijkenisse gesloten na plofkraak (VIDEO)

Een geldautomaat onderaan een flatgebouw in een winkelcentrum aan de Lenteakker in Spijkenisse was in de nacht van woensdag op donderdag doelwit van een plofkraak. Door de twee ontploffingen werd de gehele automaat op straat geworpen.

De automaat was naast de ingang van Dierenkliniek Spijkenisse die tijdelijk is gesloten doordat er grote schade is aan het pand. Ook de entreehal van het appartementengebouw is verwoest. Vijf woningen zijn ontruimd, de negen bewoners zijn opgevangen in een naastgelegen buurthuis. Rond 07.45 uur mochten de bewoners weer terug naar hun woning. Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Nissewaard inspecteert het gebouw.

Twee panden op de begane grond zijn zwaar beschadigd. Ook daarboven gelegen woningen zijn licht beschadigd. De gemeente laat het gebouw bouwkundig inspecteren. Volgens de politie zijn er twee daders op een scooter vandoor gegaan. Of die buit hebben gemaakt is onbekend.

In Park Braband in Spijkenisse is bij het Propellermonument een scooter gevonden die vermoedelijk door de daders is achtergelaten.