Dingo doodde baby

Na 32 jaar is er duidelijkheid gekomen in een 32 jaar oude verdwijningszaak in Australië. In 1980 verdween de negen maanden oude Azaria Chamberlain. Haar moeder werd veroordeeld voor moord, maar nu blijkt dat een dingo haar heeft meegenomen.

 

De baby was met haar ouders aan het kamperen bij de bekende rots Uluru in Australië. Het meisje verdween daar spoorloos, het lichaam is nooit teruggevonden.

De zaak is een van de bekendste in Australië. De moeder beweerde van begin af aan dat een dingo haar dochter had meegenomen, maar veel Australiërs geloofden niet dat het dier sterk genoeg is om een kind mee te nemen. De ouders werden daarom tijdens de rechtszaak bespuugd en ’s nachts kwamen demonstranten urenlang als een dingo huilen bij het huis van het gezin.

De moeder van Azaria werd tot levenslang veroordeeld voor de moord op haar dochter, haar man zou medeplichtig zijn geweest en kreeg een voorwaardelijke straf. Na zes jaar kwam moeder Chamberlain weer vrij toen het bebloede jasje van Azaria in de buurt van een dingonest werd gevonden. Er werd nooit een sluitend onderzoek naar de verdwijning gedaan.

Op verzoek van de ouders van Azaria is dat nu alsnog gedaan. Een forensisch arts bevestigde het verhaal van de ouders: het meisje is meegenomen door een of meerdere dingo’s.

De verdwijningszaak werd verfilmd in ‘A cry in the dark’, waar in Meryl Streep de hoofdrol speelt.

{youtube}N953VI5f3Y{/youtube}