Dino Bouterse in top anti-terreureenheid

De zoon van president Desi Bouterse komt in de leiding van de pas opgerichte antiterreureenheid van Suriname, de Counter Terror Unit (CTU). Dat is opvallend want Dino Bouterse is verdachte geweest in zaken met drugs- en wapenhandel. Bouterse toonde zich op een Surinaamse nieuwssite ‘een trotse vader’. Hij karakteriseert zijn zoon als één van de ‘allerbesten’. Dino Bouterse is aangehouden geweest in verband met een diefstal van in het wapendepot van de veiligheidsdienst CIVD in juli 2002.

Daar verdwenen pistolen, handgranaten en AK-47-geweren. De verdachten noemden de naam van Dino Bouterse als opdrachtgever. Maar deze werd na arrestatie vrijgesproken.

De Nederlandse politie verdacht Dino Bouterse al in de tijd van het Copa-onderzoek naar Desi Bouterse en ook later van drugs- en wapenhandel.In 1998 stuurde Nederland een rapport over Dino Bouterse naar Suriname.

Daarna heeft is hij verdacht geweest in meerdere zaken in Suriname. Hij is ook veroordeeld geweest tot celstraffen maar bracht maar weinig tijd werkelijk gedetineerd door.

De pas opgerichte CTU wordt samengesteld uit leden van verschillende politie- en veiligheidsdiensten.

Lees ook Starnieuws.