Dino Soerel wil praten op zitting

Dino Soerel is ondergedoken nadat John van den Heuvel van De Telegraaf hem had benaderd voor een interview en hem had gezegd dat hij binnenkort zou worden aangehouden. Dat vertelde Dino Soerel dinsdagmorgen aan de rechtbank. Van den Heuvel zei dat arrestaties werden verwacht in een ‘oude drugs zaak’. Soerel benadrukte dat hij niet voor de liquidatiezaak zou zijn ondergedoken maar voor de Zuil-zaak (die ‘oude drugszaak’) waar hij dit jaar bij verstek voor werd veroordeeld. Soerel zei niet wanneer Telegraaf-journalist Van den Heuvel hem had gebeld.

 

Soerel kreeg vanmorgen het woord in de regiezitting van het Passage. Die zitting ging over de vraag hoeveel voorbereidingstijd hij voor dit proces mag krijgen. ‘Ik ben niet bang voor deze zaak’, zei Soerel, ‘kom maar op. Maar dan heb ik wel genoeg tijd nodig om me in te lezen. Het gaat niet om een winkeldiefstal. Ik ga mijn onschuld aantonen.’

 ‘Gaat u ook verklaringen afleggen tijdens de zitting?’ wilde de voorzitter weten.  ‘Ik beroep me niet op mijn zwijgrecht’, zei Soerel.

Soerel had ongeveer twee A4’tjes aan tekst nodig. Hij ging ook nog in op de usb-stick die werd gevonden in een pot Completa waar volgens justitie een groot deel van het dossier op stond. ‘Niet waar’ zei Soerel, ‘het waren maar vijf ordners en het hele dossier telt wel 350 ordners.’