Directeur gewipt om Joran-interview

De directeur van de Miguel Castro Castro-gevangenis in Peru – Eddie Samame – is op non-actief gesteld. Dat zou een sanctie zijn voor zijn optreden rond het interview in de Castro-Castro-gevangenis dat Peter R. de Vries en de moeder van Natalee Holloway met Joran van der Sloot (foto) opnamen. Het inhoud van het interview met Van der Sloot was niet zo opzienbarend. Dat het gesprek in de kamer van de directeur – compleet met verborgen camera’s – plaatsvond was dat wel. De advocaat van Van der Sloot zou daarom een klacht hebben ingediend.

Hij zegt dat Van der Sloot is gedwongen aan het interview deel te nemen. De directeur staat nu een disciplinaire maatregel te wachten.

Zondag waren de beelden van het interview al op Crimesite te zien vóór de uitzending van Peter de Vries doordat deze het materiaal had verkocht aan de Amerikaanse zender CBS. CBS plaatste het al op internet voordat De Vries het kon uitzenden. De confrontatie tussen Beth Twitty en Van der Sloot was met verschillende verborgen camera’s gefilmd, ook in de kamer van de directeur waren camera’s verstopt.  ‘Als hij niet zou meewerken zou hij in isolatie worden geplaatst,’ zegt de advocaat van Van der Sloot.

Reactie Peter de Vries: “Dit is vreemd, want er is tot op het hoogste niveau toestemming gegeven voor deze actie. De directeur heeft gewoon opdracht gekregen van hogerhand om mee te werken. Voorwaarde was dat er niet over de zaak van Stephany Flores zou worden gesproken. Dat zijn we nagekomen. Er is van onze kant überhaupt niets onreglementairs gedaan. Iedereen wist wat er zou gebeuren, niemand is misleid.”

“Er is ook geen sprake van corruptie. Er is door ons geen cent, geen peso, echt nul komma nul, betaald om de gevangenis binnen te komen. Dat de advocaat van Joran nu roept dat hij een procedure tegen Beth en mij aanspant wegens het omkopen van gevangenisautoriteiten, geeft aan dat de man maar wat uit zijn nek kletst, want daar is totaal geen sprake van. Men heeft Beth binnen gelaten uit medemenselijkheid, dus alle opwinding die er nu ontstaat begrijp ik niet”.

Zie ook:

Joran en Beth nu al te zien.