Directeur Rotterdams fruitbedrijf verdacht van cocaïnesmokkel

Deze week heeft de politie de eigenaar van een Rotterdams fruitbedrijf en enkele van zijn zakelijke contacten gearresteerd. Het zijn drie mannen (57, 50 en 41 jaar) en een vrouw (29). Ze worden verdacht van de invoer van cocaïne, deelname aan een criminele organisatie en witwassen. Het gaat om een bedrijf op de groothandelsmarkt op bedrijventerrein de Spaanse Polder.

Honderden kilo’s

Naast de fruithandelaar zijn de verdachten volgens de politie een medewerker van het fruitbedrijf en tussenpersonen. Zij worden ervan verdacht honderden kilo’s cocaïne in containers te hebben gesmokkeld. Ook zouden ze via het legale bedrijf crimineel geld hebben witgewassen.

Verdachte geldtransacties

Het onderzoek naar de fruithandelaar startte naar aanleiding van meldingen over verdachte geldtransacties. Maandenlang verzamelden rechercheurs informatie rond de fruithandelaar. Het onderzoek kwam in een stroomversnelling door dit voorjaar ontsleutelde Encrochat-berichten die de verdachten uitwisselden.

De verdachten zijn maandag en dinsdag aangehouden en donderdag door een rechter-commissaris voor veertien dagen in bewaring gesteld.