Discussie over ‘alibi’ verdachte moord Karaman

De hoofdverdachte van de liquidatie in Valkenswaard van Mahmut Karaman blijft in voorarrest. Woensdag bepleitte zijn advocaat dat Amsterdammer Seref C. de bewuste avond in Amsterdam was en een alibi heeft.

Restaurant

Volgens advocate Marielle van Essen moet de politie dat ook hebben geweten. Van Essen heeft middels eigen onderzoek vastgesteld dat de telefoon die op C.’s naam staat, rond het tijdstip van de moord in Amsterdam was. Ook zijn ex was daar. Zij had problemen in een restaurant omdat ze haar geld vergeten was en de twee hebben elkaar daarover geteloneerd. Van Essen vindt dat daaruit volgt dat het alibi vaststaat en dat C. moet worden vrijgelaten. De rechtbank volgde haar in die visie niet.

Boxtel

Karaman is eind december 2014 in zijn garage in Valkenswaard doodgeschoten. Vorig najaar zijn C. en een medeverdachte aangehouden. Het Openbaar Ministerie stelt dat een telefoon die door C. zou zijn gebruikt was kort voor de moord aanstraalde ter hoogte van Zaltbommel, en een halfuur erna in Boxtel. Dat bewijst volgens het OM dat C. op weg was naar Valkenswaard en dat hij op het juiste tijdstip in Valkenswaard kan zijn geweest. Ondersteunend bewijs ziet de officier van justitie in een dna-spoor op kogelhulzen dat gelijkenis vertoont met dna van C.

Wietplantage

Volgens het Eindhovens Dagblad zal officier Wineke Wichern de onderzoeksrsultaten die Van Essen aangedragen heeft laten onderzoeken. Zij wijst erop dat Seref C. eerder heeft gezegd dat hij die avond juist wel in Boxtel was, bij een wietplantage.

Op grond hiervan vindt ook de rechtbank dat er reden is C. toch langer vast te houden. De rechtbank wil wel dat de nieuwe gegevens worden onderzocht en ook dat de ex-vriendin van C. opnieuw wordt gehoord.

Zie eerdere berichten over de zaak:

‘Undercoveragenten bedreigden jonge moeder’

Twee arrestaties in moord Valkenswaard (UPDATE)

Renault gezocht in moordzaak Valkenswaard