Dit is Ridouan Taghi (UPDATE)

De politie heeft foto’s vrij gegeven van Ridouan Taghi. Hij is door kroongetuige Nabil B. aangewezen als opdrachtgever van verschillende liquidaties en -pogingen. Zo zou hij achter de vergismoord zitten van Hakim Changachi, in Utrecht Overvecht, januari vorig jaar. 

Algemeen wordt aangenomen dat Taghi (1977), oorspronkelijk afkomstig uit Vianen, zich in het buitenland bevindt. De gezochte Marokkaanse-Nederlander is 1,76 meter en heeft bruine ogen. Hieronder een foto van enkele jaren geleden.

Liquidatiepoging

De politie is ook op zoek naar een handlanger van Taghi: Saïd Razzouki uit Utrecht. (Zie zwart-wit foto hieronder). Razzouki is geboren in 1972 en 1,74 meter lang.

Mohamed, de broer van Saïd die volgens kroongetuige B. ook hand en spandiensten verrichtte voor Taghi, zit wel al vast. Hij werd vorig jaar december gearresteerd, nadat hij het slachtoffer was geworden van een liquidatiepoging. Hij werd vanuit een rijdende auto beschoten in de Utrechtse wijk Overvecht en werd daarbij geraakt in onder andere zijn oor en schouder. Een 81-jarige vrouw die lag te slapen werd door een verdwaalde kogel in haar been geraakt.

Ontkend

Ridouan Taghi liet bij monde van zijn advocaat Inez Weski weten de beschuldigingen van de hand te wijzen.

Voor beide verdachten is een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.