Dit is de verdachte in zaak Milica (UPDATE)

Hüseyin A. is de 47-jarige man die verdacht wordt van de dood en verkrachting van Milica van Doorn in 1992. Dat hebben verschillende bronnen aan Crimesite bevestigd. Hij zou ten tijde van het misdrijf in een flat hemelsbreed zo’n 500, 600 meter van het plaats delict hebben gewoond. 

Door Timo van der Eng

De woning is ook dicht bij de plek waar Milica op de fatale Pinksteravond een feestje had. De 47-jarige Hüseyin A., geboren in Çiçekdağı, Turkije, is tegenwoordig getrouwd en zou vier kinderen hebben. Hij woont nog steeds in Zaandam, maar wel in een andere wijk. Hij heeft zijn huidige flatwoning in 2001 gekocht, zo blijkt uit gegevens van het kadaster. Ten tijde van het misdrijf was A. 22 jaar. 25 jaar lang leefde hij met zijn geheim, totdat hij zaterdag jl. werd opgepakt na een grootschalig dna-verwantschapsonderzoek.

Eindexamen

Milica van Doorn had net eindexamen HAVO gedaan en was na een feestje op 7 juni 1992 naar huis gaan lopen omdat vanwege Pinksteren bus 63 niet reed. De volgende dag werd ze gevonden door pastoor Jan Broersen. Milica lag in de vijver bij de kerk in de wijk Kogerveld. ‘Daar lag Milica in het water. Praktisch helemaal ontbloot. Het was meteen duidelijk dat er iets afschuwelijks was gebeurd,’ aldus Broersen. Een half jaar later pas werd een ontbrekende schoen van Milica gevonden op het dak van de kerk.

Turks

In het lichaam van de HAVO-scholiere wist de politie een spermaspoor veilig te stellen. Op basis van dit spoor bevestigde later dna-onderzoek dat de dader vrijwel zeker een Turkse achtergrond heeft. Een getuige had toentertijd ook een man met een Turks uiterlijk weg zien fietsen van het plaats delict. Hoewel er de afgelopen 25 jaar veel onderzoek gedaan is naar de moord op Milica, werd de dader nooit gevonden.