Dit zijn de verdachten die de Praagse ober mishandelden

Omroep West dook in de achtergronden van de 2 Hagenaars die ervan worden verdacht vorig jaar april de Praagse ober Mirek het ziekenhuis te hebben in geslagen. Sinds die tijd zitten de broers Armin (29) en Arash (32) N. in een Tsjechische gevangenis.

Oud-collega’s van Armin N. beschrijven de jongste verdachte als ‘echt aardig’. Hij was personal trainer. Oud-collega Samy, die hem kende van sportschool Caesar Fitness: ‘Hij was zzp’er en ik was er in loondienst. Hij had altijd tijd voor een praatje, was heel sociaal en echt aardig. Fitness, bodybuilding, daar wilde hij mensen in begeleiden. Hij deed ook aan MMA-vechten, een agressieve sport, maar hij was geen vechtersbaas. Hij deed het puur voor de sport.’ Volgens Samy had Armin nooit problemen.

Stomverbaasd

Een beeld dat wordt bevestigd door een andere oud-collega, die Armin N. nog kent uit zijn tijd dat hij bijverdiende in een supplementenwinkel. Bas omschrijft Armin N. als een zachtaardige jongen, maar maakt ook een kanttekening:’Ik heb hem wel zien veranderen door de jaren heen. Hij werd slecht beïnvloed door de jongens met wie hij omging.’ Zowel Bas als Samy zijn stomverbaasd als ze Armin herkennen op beelden van beveiligingscamera’s die de vechtpartij in Praag hebben vastgelegd.

Iran

Over de oudere broer Arash is minder bekend. Volgens Omroep West had hij een online-marketingbureau in Rijswijk. De broers zijn geboren in Duitsland; hun familie komt oorspronkelijk uit Iran. Als een verslaggeefster van Omroep West aanbelt bij het ouderlijk huis van de 2 broers in Pijnacker, wordt er niet opengedaan. Een dag later laat de vader van Arash en Armin telefonisch weten dat hij niets wil zeggen over zijn zoons of over de rechtszaak. In het appartement van Arash aan de Haagse Laan van Meerdervoort woont inmiddels een nieuwe huurder.

Poging tot moord

Tijdens een vrijgezellenfeest had een groep Nederlanders op 21 april 2018 op een terras ruzie gekregen met de bediening omdat ze zelf meegebrachte consumpties wilden gebruiken. Aanvankelijk werden 7 verdachten aangehouden, waarvan de 2 broers nog steeds in de cel zitten. Het Openbaar Ministerie in Praag beschouwt de mishandeling van de ober in Praag als poging tot moord. De 2 Nederlandse broers kunnen nu 18 jaar cel krijgen. Dinsdag horen ze het vonnis.