Djaï Heijn ook verdacht van DMT-bezit

Anders dan De Telegraaf heeft bericht is Djaï Heijn (25), de zoon van Ronald-Jan Heijn, niet slechts verdacht van het voorhanden hebben van marihuana. Op de video waarop de verdachte te zien is met de drugs tijdens een perspresentatie houden agenten ook een zakje met opschrift ‘dimethyltryptamine’ omhoog.

Trip

Dat middel is beter bekend als DMT. Het valt in Nederland onder de harddrugs. Er bestaat synthetische DMT en natuurlijke DMT. In tropische gebieden in Zuid-Amerika gebruiken Indianen een poeder uit boombast dat ook verwerkt wordt in Ayahuasca-thee. Het veroorzaakt een relatief korte maar extreme trip.

Heijn is vorige maand opgepakt op Bali, in zijn woonplaats Ubud.

224 gram

Indonesië maakt weliswaar in de wetgeving geen onderscheid tussen harddrugs en softdrugs maar het zal zijn zaak geen goed doen als er naast de marihuana ook psychedelica is aangetroffen, hoewel gaat om een minimale hoeveelheid van 0,42 gram.

Volgens De Telegraaf zit Heijn vast op het politiebureau van Denpasar, de hoofdstad van Bali. De nazaat van Albert Heijn had volgens de Indonesische politie 224 gram marihuana in zijn bezit. Het zat in een postpakketje uit Spanje dat was geadresseerd aan Heijn, die verder van niets zou weten. Het zou zijn bedoeld als kerstkadootje.

Advocaat

Djaï Heijn is zeer geïnteresseerd in esoterische onderwerpen. Hij vertrok bijna drie jaar geleden naar Bali. Als hij wordt veroordeeld wacht hem mogelijk een relatief zware straf. Indonesië kent zelfs de doodstraf voor bepaalde gevallen van drugshandel. Volgens De Telegraaf krijgt hij nu een advocaat uit Jakarta die is gespecialiseerd in dit soort gevallen.

Zie voor de dimethyltryptamine op 29″: