Dna dode trucker op vrachtwagen

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft vastgesteld dat er dna van de doodgereden vrachtwagenchauffeur uit Bakel aanwezig was op de truck van een 26-jarige collega uit Nijmegen. De 30-jarige chauffeur uit Bakel werd vorige week donderdagochtend dood gevonden op de snelweg A73 bij Nijmegen. De andere trucker, een man uit Nijmegen werd enkele uren later aangehouden bij Nieuwegein. 

Getuigen hadden aan de politie verteld dat deze man direct na het fatale ongeluk met zijn wagen had stilgestaan op de vluchtstrook, enkele kilometers voorbij de plek waar de dode werd gevonden.

Deze Nijmegenaar heeft gezegd niets te hebben gemerkt van een aanrijding maar dat hij wel was gestopt omdat hij dacht dat zijn lading aan het schuiven was. De gevonden dna-sporen maken het waarschijnlijker dat er toch een aanrijding is geweest. Uit onderzoek is al gebleken dat getroffen chauffeur naast zijn truck moet hebben gestaan toen hij werd geschept.

De man uit Nijmegen is verdachte, hij is enkele dagen na zijn aanhouding weer op vrije voeten gesteld, maar geldt nog wel als verdachte.