Dna-match in 26 jaar oude moordzaak

Leden van een arrestatieteam hebben afgelopen maandag om 18.15 in Amsterdam een 52-jarige man aangehouden, aldus de Haagse politie. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de moord op Miriam Sharon, in Den Haag op 8 oktober 1990.

36 jaar

Een dna-match leidde tot de doorbraak in de zaak. Niet eerder werd er in zo’n oude coldcase een verdachte aangehouden. De Israëlische Miriam Sharon woonde op de Regentesselaan in Den Haag. Ze was naar Nederland gekomen omdat zij een relatie kreeg met een Nederlandse man. Ze was een moeder van twee jonge kinderen. Toen ze in haar eigen woning om het leven werd gebracht was ze 36 jaar. In het onderzoek dat de politie destijds verrichte, werden geen aanhoudingen verricht.

Sporen

Het Coldcase-team Den Haag bestudeerde het oude dossier opnieuw en kwam, 26 jaar na dato, de verdachte alsnog op het spoor. Diverse sporen – die destijds vanuit de woning van het slachtoffer werden veilig gesteld – werden met de hedendaagse technieken opnieuw onderzocht, en dat leidde naar de nu aangehouden verdachte. Hij wordt donderdag 25 augustus 2016 voorgeleid bij de rechter-commissaris in Den Haag.

Motief

Het team is nog op zoek naar nadere informatie, bijvoorbeeld over het motief, en vraagt aan vrienden, bekenden en/of familieleden van het slachtoffer in contact te treden. Ook wil het team graag personen spreken die destijds al met de politie hebben gesproken.