Dna-match in onderzoek diamantroof

De verdachte die twee weken geleden is opgepakt voor de diamantroof op het vliegveld Brussels Airport, is opnieuw gearresteerd na dna-onderzoek. De 43-jarige Nordine A. na verhoor vrijgelaten, maar er werd wel dna bij hem afgenomen. Dat materiaal is nu gematcht met dna-sporen die rond het onderzoek werden verzameld.

De overval op de luchthaven bij Zaventem in februari werd gepleegd door zeker acht gewapende mannen. A. zou een van die uitvoerders zijn. De acht wisten met auto's het beveiligde terrein van het vliegveld op te komen en roofden 121 colli's met diamanten uit een vliegtuig.

Vrijdag 13 december, de dag waarop ook A. voor het eerst werd opgepakt, werden vier huiszoekingen verricht. Daarbij werd naast A. nog een andere verdachte opgepakt. De andere verdachte is na verhoor ook vrijgelaten en is nog op vrije voeten.

Op dit moment zitten in België vijf personen vast voor de overval. Zij zouden de overval hebben uitgevoerd. Een zesde verdachte, de Fransman Marc B., is op borgtocht vrijgelaten. Hij zou de grote man achter de roof.

B. heeft bekend dat hij een koper voor de stenen heeft gezocht. Een zakenman bij wie hij schuld had, beweert dat B. twee diamanten heeft aangeboden als onderpand voor zijn lening.

De zakenman werd ook opgepakt omdat hij diamanten in zijn bezit had. Hij zegt dat B. hem onder druk heeft gezet om die diamanten te bewaren.