Dna-materiaal verkrachtingszaak is kwijt

Het dna-materiaal van Mark Dixie, die heeft bekend een vrouw te hebben verkracht in Spanje waarvoor een Nederlander is veroordeeld, is kwijt. Eerder werd al een dna-match vastgesteld door Interpol en een Brits forensisch onderzoeksbureau, maar voordat de zaak heropend kan worden moet de zaak worden onderzocht door Spaanse experts.

Maar het dna-materiaal is nu kwijt, waardoor het niet mogelijk is om een match vast te stellen, schrijft De Telegraaf. De Nederlander Romano van der Dussen zit nu 12 jaar vast voor drie verkrachtingen, die volgens de Spaanse politie door dezelfde dader zijn gepleegd. Hij moet nog drie jaar zitten voor hij zijn straf heeft uitgezeten.

Dna-materiaal is spoorloos

Afgelopen jaar bekende de Brit Mark Dixie dat hij één van de vrouwen heeft verkracht. Daardoor komt de zaak op losse schroeven te staan. Dixie kon het niet verdragen dat er iemand anders voor de verkrachting vast zit, en om te bewijzen dat hij de vrouw heeft verkracht, stond hij dna af om dat te vergelijken met het spoor in de zaak.

Dat leverde een match op, maar de Spaanse rechtbank besloot dat de zaak nog niet heropend kon worden. Daarvoor moeten ook Spaanse forensische experts een match vinden. Interpol stuurde volgens de advocaat van Van der Dussen in februari het dna-materiaal naar de rechtbank van Malaga. Maar niemand weet waar het nu is, en het is zelfs niet bekend of en wie het materiaal in ontvangst heeft genomen.