‘Dna Noffel op telefoon verdachte aanslag’ (UPDATE)

Het Openbaar Ministerie vindt dat er nieuwe aanwijzingen zijn dat Nouafal “Noffel” F. de leider was van het groepje dat in november 2015 een mislukte moordaanslag uitvoerde op Peter R.. Dna, dat waarschijnlijk van F. is, zat aan de binnenkant van een PGP-telefoon die thuis bij een medepleger is gevonden.

Door @Wim van de Pol

Die verdachte was Karim S.. Hij is veroordeeld voor medeplegen van de aanslag op R.. Ook bemoeide F. zich volgens het Openbaar Ministerie nadrukkelijk met de advocaat-keuze van Karim S..

Officier van justitie Oebele Brouwer herhaalde vrijdag op de zitting in de beveiligde rechtbank op Schiphol dat Noffel F. de gebruiker was van een PGP-telefoon die communiceerde met de groep aanslagplegers.

Veel berichten die tussen PGP-telefoons zijn verstuurd heeft de recherche weten te ontcijferen.

Tiba

Twee van de medeplegers sloegen het e-maildres dat bij de PGP-telefoon (die van Naoufal F. zou zijn) respectievelijk op onder de namen “Buik” en “Tijger”. Deze telefoon gaf nadrukkelijk instructies en maakt verwijten achteraf over de mislukking. Een verdachte gebruikte de bijnaam Buik al eerder voor F.. Het e-maildres is ook te linken aan bijnamen “Tiba” en “Exi tiba”, bijnamen die het OM specifiek aan F. koppelt (ze hebben mogelijk te maken met Noffel’s verblijf in een tbs-inrichting).

Ook heeft een verdachte contact met de PGP (met het bewuste e-maildres) ten tijde van een ontmoeting met een vriendin van Noffel in Eindhoven die de politie observeert (niet de zus zoals eerder gemeld). Deze vrouw brengt de volgende dag een bezoek aan F. in Ierland. Zo signaleert het OM nog meer relaties tussen telefoons, F. en verdachten in het moordonderzoek R..

Hand-pipa

Een verdachte van de cocaïne-import met een Urker viskotter is Muhammed S.. Volgens het Openbaar Ministerie bracht deze S. op 18 november 2015 een nieuwe PGP-telefoon en een duur horloge naar F. in Ierland. Of F. in die zaak daadwerkelijk wordt vervolgd is nog niet duidelijk. Hij is wel verdacht van witwassen in Ierland van enkele dure horloges.

Ook zouden F. en Muhammed S. heen en weer hebben ge-e-maild over de overname van een .22 vuurwapen (‘hand-pipa’).

Overigens hebben F. noch S. vragen van de recherche over hun contact willen beantwoorden. F. heeft geen enkele inhoudelijke verklaring over het voorliggende bewijs afgelegd.

Zelf zoeken

Advocaat Inez Weski deed aan de rechtbank een reeks verzoeken die informatie zouden moeten geven over de herkomst van de (ontcijferde) PGP-communicatie. Niet alle gevonden communicatie is aan het dossier gevoegd. Weski wil kunnen toetsen of er nog andere relevante en eventueel ontlastende berichten zijn. Ook wil ze zelf met een eigen deskundige kunnen zoeken in de ruwe data met PGP-berichten.

De voorgaande berichten over Noffel F.:

Noffel (nog) niet vervolgd voor cokesmokkel (UPDATE)

Ook Naoufal F. verdacht van cokesmokkel

Politie verdenkt contact Noffel van cokehandel

AT pakt Pakistaanse Amsterdammer op

Rechtbank: zaak tegen Noffel gaat door (UPDATE)