Dna op lichaam meisje is van haar oom

Het dna dat is gevonden op het lichaam van Mariska Peters is waarschijnlijk van haar oom. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Woensdag is er een zitting tegen de verdachte oom van het vermoorde meisje. Zijn dna zat ook op een mes dat in twee stukken in haar auto en op haar vindplaats is aangetroffen.

Niet aanwezig

De 51-jarige Johan P. is een ex-tbs’er. Hij wordt ervan verdacht dat hij zijn 21-jarige nichtje in de nacht van 8 op 9 februari van dit jaar heeft gewurgd. Twee weken later vonden speurhonden haar in natuurgebied de Hatertse Vennen. Johan P. is niet aanwezig in de rechtszaal.

Incest

 

P. zat op een open afdeling van de Pompe-kliniek in Nijmegen. Hij had een veroordeling achter de rug wegens mishandeling van een vrouw en incest met zijn dochter. Hij verkeerde in de laatste fase van zijn behandeling en mocht bij buiten de kliniek komen. Tijdens de vermissing van het meisje plaatste hij nog een oproep op Facebook: ‘Lieve Maris, als je kan laat please wat horen, iedereen gaat er hier aan onderdoor. We missen je’.