Dna op sleutelbos liquidatie is van verdachte

Het dna op op de sleutelbos is gevonden die is achtergelaten op de plaats van de liquidatie op Rida Bennajem, komt overeen met dat van de verdachte die is opgepakt. Dat bevestigt het OM zaterdag in Het Parool. De 21-jarige Bennajem werd 16 maart geliquideerd in Slotervaart in Amsterdam.

De politie vermoedt dat de afrekening te maken heeft met andere liquidaties, onder meer de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt, de moord op Najib Bouhbouh in Antwerpen en een liquidatie in The Shisha Lounge in de Amsterdamse Pijp. Rida Bennajem zou onder meer een vriend zijn van Said el Yazidi, die omkwam bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt.

Bennajem werd 16 maart geliquideerd op de stoep voor zijn eigen huis in Amsterdam Slotervaart. Naast het lijk lag een sleutelbos. Jan-Hein Kuijpers, advocaat van de verdachte die is opgepakt voor de moord, erkent dat de sleutels van zijn cliënt zijn. 

'Mijn cliënt ontkent in alle toonaarden dat hij Bennajem heeft vermoord', zegt Kuijpers in Het Parool. 'Ik ben er ook echt van overtuigd dat hij niets met de liquidatie te maken heeft én dat de recherche dat weet.

Zijn cliënt zou volgens Kuijpers onder druk worden gezet om informatie te geven over de liquidaties van afgelopen tijd. 'Ze hebben hem gewoon van straat getrokken omdat hij allerlei mensen uit die zaken kent.' Hij zal echter niks verklaren. 'Dat kan levensgevaarlijk zijn in deze zaak. Dat is evident.'

De politie zei eerder nog dat de eigenaar van de sleutelbos waarschijnlijk cruciale informatie heeft over de liquidatie. Het OM gaat er nu vanuit dat de eigenaar van de sleutels de dader is.

Lees ook:

Verdachte in moord Bennajem gepakt

Sleutelbos bij moord verloren