Tas en laarzen Jo bij Vincent T. thuis

De ouders van Jo Yeates pakten elkaar stevig vast bij wijze van steun, gisteren in de rechtbank Old Bailey in Londen. Volgens aanwezige journalisten waren ze enigszins  opgelucht na de verklaring van de Nederlander Vincent T. (33), uit Veghel, die bekende hun dochter te hebben omgebracht. David (63) en Theresa (58) vertelden dat ze al voor de zitting wisten dat de bekentenis eraan kwam. Familieleden van T. waren stomverbaasd. Een woordvoerder van de familie reageerde: ‘Dit is schokkend nieuws. Ik ben heel verrast. Er was geen aanleiding om dit te vermoeden.’

In blauw pak met stropdas sprak T. via een videoverbinding de rechtbank toe. Maar het bleef bij een paar zinnen.

Jo Yeates is Eerste Kerstdag gevonden langs de kant van een landweggetje. Ze was gewurgd. Ze helemaal gekleed maar ze mistte één sok.

T. werd aangehouden nadat hij Nieuwjaar had gevierd in Nederland met zijn Britse vriendin Tanja (34). Inmiddels is duidelijk dat de mobiele telefoon, handtas, sleutels, laarzen en jas van Jo Yeates in zijn appartement zijn gevonden. Er is ook dna van T. op haar lichaam aangetroffen.

 

 

 

 

De relatie van Vincent met zijn vriendin Tanja Morson was goed ook na zijn arrestatie. Ze zal mogelijk moeten getuigen tijdens de rechtszitting in oktober.

De vader van Tanja zei tegen een Britse krant: ‘Dit is tragisch voor iedereen, zeker voor de familie Yeates, maar ook voor ons en voor de familie T. Tanja heeft Vincent een paar weken geleden in de gevangenis opgezocht.’

Vincent T. woonde in Bristol in een appartement (foto) vlak ernaast, in hetzelfde gebouw, woonde Jo Yeates. Hij is een ingenieur en werkte in Bath.