Dna-spoor leidt naar dode moordverdachte

In Den Haag heeft de politie vastgesteld dat een overleden verdachte verantwoordelijk moet zijn geweest voor de dood van een 60-jarige man die op 13 augustus om 14.30 is gevonden in een parkeergarage aan de Rubensstraat.

Zwaar voorwerp

De politie stelde vast dat de 60-jarige man slachtoffer was geworden van een misdrijf. Hij was door meerdere klappen met een zwaar voorwerp om het leven gebracht. Tijdens het onderzoek werden onder andere getuigen gehoord en camerabeelden uit de omgeving van de Rubensstraat bekeken. Ook werden bebloede kleding en andere goederen onderzocht die door gemeentewerkers tijdens hun werk in Den Haag in een vuilcontainer werden aangetroffen.

Schoolstraat

Op zondag 13 augustus – de dag van de moord of doodslag – kregen agenten de melding dat iemand zich verdacht ophield op het dak van een gebouw aan de Schoolstraat. Agenten namen poolshoogte in de Schoolstraat en zagen een man op het dak. Het leek erop dat hij probeerde naar een gebouw aan de overkant van de straat te springen. Dit mislukte waardoor hij naar beneden viel en zwaargewond raakte. Ter plaatse hebben hulpdiensten hem gereanimeerd. Vervolgens werd hij met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij korte tijd later aan zijn verwondingen overleed.

Dezelfde

De politie heeft op basis van dna-onderzoek, meerdere camerabeelden en het overige rechercheonderzoek vastgesteld dat deze man, dezelfde is als de man die uren daarvoor een 60-jarige man in een parkeergarage aan de Rubensstraat om het leven had gebracht. Op een kledingstuk van de 20-jarige man werden bloedsporen aangetroffen, die van het 60-jarige slachtoffer uit de Rubensstraat bleken te zijn. De nabestaanden van zowel de 60-jarige als de 20-jarige man zijn hiervan op de hoogte gebracht door de politie.

Er loopt nog een onderzoek naar de achtergronden van de 20-jarige man en zijn mogelijke motieven. Ook een toxicologisch onderzoek maakt daarvan deel uit. Op dit moment heeft de politie geen aanwijzingen dat de 60-jarige en de 20-jarige man elkaar kenden. Evenmin zijn er andere betrokkenen bekend.