Dna: ‘verkrachting uit 1997 opgelost’

Een 40-jarige man uit Dongen is aangehouden omdat zijn dna overeenkomt met sporen die zijn gevonden op een toen 70-jarige vrouw die in 1997 in ’s Gravenmoer bruut werd verkracht. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Breda vrijdag aan Omroep Brabant gemeld.

Wangslijm

De verdachte, G. van der H., liep begin dit jaar tegen de lamp nadat hij door de politierechter was veroordeeld voor een relatief klein geweldsmisdrijf. Het wangslijm dat bij de man werd afgenomen, zorgde voor een dna-match in de achttien jaar oude verkrachtingszaak.

Bed

Het slachtoffer lag op de avond van 19 mei 1997 rond 23.00 in haar bed te slapen toen er plotseling een jonge man aan de rand van haar bed opdook. De man had het alarmsysteem van de woning omzeild. De destijds 22-jarige verdachte zou de bejaarde vrouw onder bedreiging van een vuurwapen hebben misbruikt en verkracht terwijl het slachtoffer zich hevig verzette en daarbij gewond raakte.

Vrije voeten

De vermoedelijke dader en het slachtoffer zijn waarschijnlijk bekenden van elkaar. Ze zouden elkaar kennen uit Dongen of de omgeving. Justitie wil daar vanwege privacyoverwegingen niets over zeggen. De verdachte is op vrije voeten. Hij heeft drie maanden in voorarrest gezeten. Begin deze maand werd Van der H. door het gerechtshof op vrije voeten gesteld. Een zittingsdatum voor de inhoudelijke behandeling is nog niet gepland.