Dna viervoudige moord Annecy besmet

Even leek de Franse justitie een doorbraak in handen te hebben in de zaak van de viervoudige moord bij het Meer van Annecy, toen het een dna-spoor had gevonden dat mogelijk van de schutter was. Nu blijkt dat de plaats delict is besmet met dna van de Franse politie. De hoofdofficier van justitie denkt dat er nu geen bruikbare dna-sporen meer zijn.

De agent die zijn dna achterliet, is een balistische expert die de baan van de kogels op de plaats waar de schietpartij plaatsvond onderzocht. Hij droeg geen handschoenen en liet daardoor sporen achter.

De fout werd ontdekt toen het dna-spoor naar twee labs werden gestuurd om te worden onderzocht. Meer dan honderd mensen die op de plaats waren geweest moesten hun dna afgeven om er zeker van te zijn dat het spoor niet van de politiemensen was. Dat blijkt nu dus wel zo te zijn.

Witte BMW

De politie heeft nu haar zinnen gezet op de bestuurder van een witte BMW met vierwielaandrijving. De politie had eerder al aanwijzingen gekregen over iemand die in de buurt van de schietpartij was gezien, die later in de auto was gestapt. Een boswachter heeft nu verklaard dat hij de witte auto hard heeft zien wegrijden.

Eerder dacht de politie dat de dader mogelijk een motorrijder was, die ook meerdere personen hadden gezien. De politie hoopt meer informatie over beide voertuigen te krijgen. Veel hoop lijkt justitie echter niet te hebben: de hoofdofficier heeft nog maar eens benadrukt dat de kans groot is dat de zaak nooit wordt opgelost.

Blunders

Bij de schietpartij kwamen vier mensen om het leven. Het gaat om de Brits-Iraakse Saad Al-Hilli, zijn vrouw, zijn schoonmoeder en een Franse fietser. De twee dochters van Al-Hilli overleefden de schietpartij. Een van hen was zwaargewond, de jongste bleef ongedeerd omdat zij onder de rok van haar moeder was gekropen.

In het onderzoek werden al meerdere blunders begaan. Zo werd de jongste dochter pas de ochtend nadat de politie op de plaats van de schietpartij was gearriveerd gevonden.

Daarnaast heeft de Franse politie een aantal getuigen die mogelijk belangrijke informatie over de schietpartij hadden niet om hun identiteit gevraagd, waardoor ze niet meer te bereiken zijn.

Politie niet naar Irak

De politie hoopte dat een bezoek aan Irak, waar de familie Al-Hilli oorspronkelijk vandaan komt, meer informatie over Saad Al-Hilli en de moordpartij zou opleveren. De vader van het gezin kreeg vlak voor de moord een erfenis van een miljoen euro, die op een bankrekening van zijn toen net overleden vader stond. De herkomst van dit geld is onduidelijk.

Justitie heeft echter laten weten dat een bezoek aan Irak voorlopig niet doorgaat vanwege ‘veiligheidsoverwegingen’.

Lees ook:

Annecy: broer wordt weer verhoord

Politie wil computerdata Al-Hilli

Annecy: politie heeft verdachte op het oog

‘1 miljoen van Saddam Hussein’

Overlevende Annecy: fietser eerst vermoord