DNB-roof: met 1,2 miljoen van kluis naar toilet

Sanjay D., die in 2008 1,2 miljoen euro uit de Nederlandse Bank in Amsterdam roofde, is tijdens een pauze zes keer met een tasje van de kluis naar het toilet gelopen. De in New Delhi geboren bankmedewerker was in het bezit van valse kluissleutels en werd geen enkele keer gevisiteerd tijdens de roof. Dat meldt De Telegraaf.

De roof werd pas twee weken later ontdekt. Toen was D. al naar zijn geboorteland India gevlogen. D. had zich eerst met vage klachten ziekgemeld, later heeft hij gezegd dat hij zijn zieke broer in India ging bezoeken.

De details van de roof werden maandag behandeld tijdens een rechtszaak tegen de verdachte. Hij zou geldproblemen hebben gehad. Een zwager meldde eerder al dat D. in 2008 plots strooide met briefjes van 500 euro. Ook zou hij in India twee woningen bezitten: een luxe villa en een appartement tussen Indiase filmsterren.

Bij D.’s ex-vrouw werden twee goudbaren en 50.000 euro contant geld gevonden. Ook bleek dat hij 35.000 euro aan diamanten had gekocht bij een juwelier.

De officier van justitie heeft vier jaar cel geeist. De uitspraak is op 24 december.

Lees ook:

Medewerker DNB stal 1,2 mio uit kluis

DNB-rover: luxe leven in India

DNB-dief duikt onder

Arrestatie DNB-dief verwacht door OM

India levert DNB-verdachte niet uit