DNB-rover: luxe leven in India

De man die 1,25 miljoen euro meenam uit de kluis van De Nederlandsche Bank leidt in zijn geboorteland India een luxe leventje. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag op basis van een interview met zijn ex-zwager. Sanjay D. (41) werkte in september 2008 bij DNB, maar zat toen de roof werd ontdekt al in het buitenland. Volgende maand is de rechtszaak maar D. is nog spoorloos. Hij zou een groot deel van de buit hebben omgewisseld in diamanten.

Volgens D.’s ex-zwager, Sahil (25) leidt D. een luxeleventje in zijn geboortestad New Delhi. Daar bezit hij volgens Sahil twee woningen: een luxe villa en een appartement tussen de Indiase filmsterren. Sahil zegt hem telefonisch nog te hebben gesproken na de roof toen D. in India was.

D.’s ex-vrouw, met wie hij een kind heeft, is mogelijk ook verdachte in de zaak. Zij werd volgens haar broer Sahil op 29 april 2009 gearresteerd. Ze zou de politie 50.000 euro van de buit hebben overhandigd.

Haar spaartegoeden zijn in beslag genomen. Justitie wilde aan het Algemeen Dagblad niet bevestigen dat het om D.’s ex-vrouw gaat, maar zegt dat er inderdaad een arrestatie is geweest. ‘Deze verdachte heeft niets met de kraak zelf te maken.’

Volgens Sahil was Sanjay D. altijd van plan een ‘grote klapper’ te maken. Kort voor zijn vlucht uit Nederland zou hij trots hebben verteld dat hij was ‘binnengelopen’. Hij strooide plots met briefjes van 500 euro. Sahil vermoedde dat het geen zuivere koffie was. ‘Maar dat hij deze roof aan het beramen was, heeft hij goed stilgehouden.’

D. zou in de periode juli 2007 tot en met september 2008 verscheidene malen geld uit de kluis hebben gestolen.

Hij zou met een tang de metaaldraad van de zegel van een geldbox in de kluis hebben weten door te knippen. Ook zou de man illegaal gebruik hebben gemaakt van sleutels en toegangscodes.

Meer in de papieren AD.