Dochter Janus van Wesenbeeck krijgt villa terug

Caren van Wesenbeeck, dochter van Janus, een van de grootste drugshandelaren van Europa, krijgt na 8 jaar procederen, haar villa in Lommel terug. De woning ter waarde van 1,8 miljoen euro beschikte destijds over een eigen mini-dierentuin. De villa was in beslag genomen nadat haar vader (foto) was veroordeeld tot 6 jaar cel voor xtc-handel.

Justitie achtte bewezen dat de villa met drugsgeld van Eindhovenaar Janus was gekocht. Aannemers kregen 1 miljoen cash betaald. Inkomsten die totaal niet rijmden met het beroep van dochter Caren, een nagelstyliste, zo schrijft de Gazet van Antwerpen. De dochter werd in de nasleep van het proces tegen haar vader veroordeeld voor witwassen.

Hangbuikzwijnen

De villa van Caren van Wesenbeeck lag pal naast die van haar vader aan de Luikersteenweg in Lommel. In de tuin van de woning was vroeger een dierentuintje, inclusief hangbuikzwijnen en wallaby’s. In de vijver zwommen peperdure koi-karpers. Na de verbeurdverklaring van de villa verhuisde Caren naar een chalet op camping Parelstrand. Het was de vakantiewoning waar haar vader na inzet van Britse undercover agenten uiteindelijk tegen de lamp liep voor de xtc-smokkel.

Frustratie

De teruggave van de kapitale woning gebeurde in een hoger beroep-zaak. ‘Het is een grote frustratie voor justitie dat ze het vermogen van Van Wesenbeeck nooit hebben kunnen terugwinnen. Die villa was hun enige tastbare manier om dat op korte termijn wel te doen’, zegt de advocaat van de familie Luc Delbroucke tegen De Gazet.

Neergemaaid

En passant zei de advocaat ook nog iets over de tv-serie Undercover waarin het personage van Janus van Wesenbeeck zou voorkomen. ‘Dochter Caren heeft de eerste aflevering wel gezien. Ze zei me dat de serie begon met de drugsbaron die iemand doodschiet. Dat vond ze nogal overdreven. Haar vader is er nooit voor vervolgd dat hij iemand zou hebben neergemaaid. Ze storen er zich dus aan dat hij op die manier wordt neergezet.’

Janus van W. is inmiddels verdachte in de zogenaamde Trefpunt-zaak. Hij is onvindbaar.

Lees ook: Janus van W.: een ton coke per week