Dochter oud-Ajax-voetballer vast

De verdachten in de criminele organisatie rond Brabander John H. komen vooral uit de regio Antwerpen. Er is ook een dochter van een oud-voetballer van Ajax verdacht. De Gazet van Antwerpen schrijft dat het onderzoek in juni 2016 is begonnen.

Veroordeling

Dat gebeurde nadat de firma Polysan in Lommel enkele verdachte bestellingen van chemische producten zou hebben gedaan, in de persoon van Carlos C. (53) uit Borsbeek. C. had een stroman in de firma geïnstalleerd, aldus de politie, en hij liet de administratie doen door een andere medeverdachte Bruno V. (50) uit Nijlen. Het draaide om de aanschaf van grondstoffen voor de productie van synthetische drugs.

C. en V. waren in beroep tegen een zware veroordeling voor drugshandel en daardoor nog op vrije voeten.

Dusbaba

De voornaamste afnemer van de grondstoffen voor xtc was volgens de onderzoekers de Nederlandse Kimmie D. (28) uit Baarle-Hertog. Zij zou een vriendin van John H. zijn, het vermeende kopstuk van het netwerkje. Kimmie D. is de dochter van oud-Ajax-voetballer Johnnie Dusbaba. Ze zit in voorlopige hechtenis.

Bergplaatsen

Een zekere Marc C. zou aan auto’s hebben geknutseld voor John H. – om geheime bergplaatsen in te bouwen. Verder waren er volgens de recherche enige Belgen actief in enkele drugslaboratoria in Vlaanderen.

Carlos C., Marc C. en Bruno V. horen vrijdag of hun hechtenis door de rechtbank wordt verlengd. Kimmie D. moet in ieder geval tot februari in het huis van bewaring blijven, net als vijf andere Belgische verdachten. John H. zit net als andere Nederlandse verdachten in Nederland vast.

Zie ook:

John H., de xtc en de Amsterdammers

Xtc-veteraan vast in B-NL onderzoek (UPDATE3)

60 kilo coke, 4 vuurwapens en 300.000 cash