Dode bij schietpartij Amsterdam ZO (update)

De een 21-jarige man die woensdagmiddag rond tien voor half vijf is doodgeschoten in Amsterdam-ZO is Eugene Pinas, een lokaal bekende kickbokser. Hij was een bekende van de politie: ‘Hij was geen zware crimineel, maar een beetje een hosselaar. Een goedzak’, zei zijn advocaat tegen AT5. De politie heeft nog niemand aangehouden in verband met de schietpartij.

Hulpdiensten waren er snel bij en hebben reanimatie toegepast maar dat mocht niet baten. Pinas overleed ter plaatse. De schietpartij vond plaats op het Sophie Redmondplein en in de aangrenzende Rosa Luxemburgstraat. Het is de tweede schietpartij deze week in Amsterdam-ZO. Zie video.

 

Volgens een ooggetuige (zie video) kwam de moeder van het slachtoffer deze identificeren en toonde ze daarbij vrijwel geen emoties. Dezelfde ooggetuige sprak van een Antilliaanse of Surinaamse jongen. 

De dader of daders waren woensdagavond nog onbekend.

Afgelopen maandag nog werd een 34-jarige man, bij de bushalte Hakfort aan de Karspeldreef in Zuid-Oost, in zijn hoofd geschoten. Deze man is toen ter plaatse gereanimeerd en later in het ziekenhuis geopereerd. Deze man ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Bij de schietpartij van maandagmiddag waren meerdere daders betrokken, voor deze schietpartij is ook nog niemand opgepakt.