Dode bij schietpartij Eindhoven (VIDEO)

Bij de schietpartij in Eindhoven is in de nacht van zondag op maandag een 31-jarige man gedood. De man werd rond 01.00 in een auto bij een hotel aan de Aalsterweg onder vuur genomen. Zijn auto raakte van de weg en kwam op zijn kant tegen een lantaarnpaal terecht.

Van der Valk

Inmiddels is duidelijk dat het slachtoffer Tommy van der Burg uit Best is. De man verbleef in het nabijgelegen Van der Valk-hotel. Het incident gebeurde voor de ingang van sportpark RPC, bij de slagboom van het hotel. Toen de politie arriveerde leefde het slachtoffer nog. Hij overleed korte tijd daarna.

Achtergrond

De man is een bekende van de politie. De recherche is begonnen met een onderzoek, dat zich onder meer richt op de achtergrond van het slachtoffer. De technische recherche is bezig met een uitgebreid onderzoek, waarbij wordt gezocht naar sporen op en rond de plek van het schietincident. Ook vond er in het hotel onderzoek plaats, met name op de kamer waar het slachtoffer verbleef.

Heesch

Volgens Omroep Brabant is Van der Burg twee maanden geleden veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf omdat hij betrokken was bij een schietpartij in Heesch en werd veroordeeld voor verboden wapenbezit. Of hij ook daadwerkelijk geschoten had, kon niet bewezen worden.

Camera’s

Of de dader(s) te voet of per auto is ontkomen wordt uitgezocht. De politie heeft een zoekactie in de buurt gedaan. Of beveiligingscamera’s één en ander hebben vastgelegd is nog niet duidelijk. De politie wil over de identiteit van het slachtoffer niets kwijt.

Beeld Eindhovens Dagblad: