Broer kroongetuige doodgeschoten (UPDATE3)

Bij een schietpartij in de buurt van de NDSM-werf in Amsterdam-Noord is een dode gevallen. Volgens Het Parool is het de broer van de nieuwe kroongetuige Nabil Bakkali, de 41-jarige Redouan.

Dat bevestigen ‘meerdere goed ingevoerde bronnen’ aan de krant. Bakkali heeft in zijn verklaringen criminele kopstukken Ridouan Taghi en Said Razzouki beschuldigd van betrokkenheid bij een reeks liquidaties.

Sollicitatiegesprek

De liquidatie vond vanochtend plaats op de TT Melissaweg in Amsterdam-Noord. Volgens een getuige tegen stadszender AT5 is het slachtoffer directeur van een bedrijf dat daar gevestigd is. De liquidatie zou tijdens een sollicitatiegesprek zijn gebeurd. Het lijkt er op dat de schietpartij binnen heeft plaatsgevonden. Op het plaats delict buiten is geen slachtoffer zichtbaar, ook zijn er buiten vooralsnog geen onderzoekstenten opgezet. ‘Ik hoorde gebonk van boven. Ik wist niet wat er aan de hand was. Ik hoorde een vrouw gillen, een collega van me. Ik wist niet wat er gebeurde. Ik rende naar hun toe en toen hoorde ik dat onze baas, dat hij werd neergeschoten in het pand.’ Aldus de getuige tegen AT5.

Het lijkt er op dat Redouan Bakkali bescherming heeft afgeslagen. Niet alleen de kroongetuige zelf, ook hun directe familieleden kunnen in een beschermingsprogramma worden opgenomen. De liquidatie zal waarschijnlijk politiek veel commotie opleveren. Vorige week vrijdag werd Nabil Bakkali door het OM gepresenteerd als kroongetuige. Hij liet toen bij monde van zijn advocaten weten dat hij ‘daarin zijn verantwoordelijkheid neemt en daarmee de verstrekkende gevolgen accepteert voor hem en anderen’. Nog geen week later is zijn broer geliquideerd.

Donker uiterlijk

De politie heeft via Burgernet uit te kijken naar een man van rond de 30 jaar met een donker uiterlijk en een donkere muts. Niet ver van de plaats delict is de vermoedelijke vluchtauto aangetroffen, dat was op de TT Vassumweg, op de hoek bij een jachthaventje. Die auto is niet uitgebrand. De politie en hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Zowel op de TT Melissaweg als de TT Vassumweg. Ook vloog er een politiehelikopter over de nabijgelegen wijk De Bongerd (foto onder).

 

De vermoedelijke vluchtauto, beeld Twitter Wouter Laumans.
Politie doet onderzoek op TT Vassumweg.

Zie ook:

Door deze liquidatie ging de kroongetuige zingen

Liquidaties: OM stapt in nieuw mega-onderzoek (UPDATE)