Verdachte schietpartij Groningen aangehouden (UPDATE)

In Den Haag is een 42-jarige man door een arrestatieteam in een auto aangehouden. Hij is verdacht van het doodschieten van een Antilliaanse man zaterdagmiddag in Den Haag. Zaterdag is op de Sumatralaan in Groningen een man doodgeschoten na een ruzie met de schutter. 

Het slachtoffer sloeg de schutter met een ijzeren staaf, waarop die een vuurwapen trok en de man van dichtbij neerschoot. Het slachtoffer overleed ter plekke. Naar de dader wordt nog gezocht.

Op foto’s van buurtbewoners op Twitter is te zien dat naast het lichaam van de man een fiets ligt. Het is niet duidelijk van wie die fiets is. De politie zegt dat het slachtoffer waarschijnlijk te voet was, maar een een getuige, die anoniem verslag doet tegenover het AD zegt dat het slachtoffer juist op de fiets was. De getuige zegt:

Die man die is neergeschoten, kwam ineens aanfietsen van de andere kant. Hij gooide zijn fiets tegen de schutter aan en sloeg hem met een ijzeren staaf. De schutter viel op straat, krabbelde overeind en rende het slachtoffer achterna naar de middenberm van de straat. Er viel een schot en die man viel zo dood neer. Volgens mij was hij meteen dood. Hij heeft in ieder geval niet meer bewogen.

Dader en slachtoffer spraken Papiaments

Het is nog niet duidelijk wie het slachtoffer is, omdat de politie de familie nog op de hoogte moet stellen. De getuige zegt dat er werd gesproken in het Papiaments. Er gaan geruchten dat het slachtoffer een bekende crimineel uit Curaçao is.

Omdat de ruzie die aan de schietpartij vooraf ging veel aandacht trok, hebben zeker vijf getuigen gezien hoe de man werd doodgeschoten. Zij krijgen slachtofferhulp aangeboden. De politie doet buurtonderzoek en heeft onder meer een speurhond ingezet.