UPDATE Dode bij schietpartij in Marum

In het Groningse Marum is dinsdagochtend een man doodgeschoten. De schietpartij vond plaats bij de ingang van een zwembad. Omstanders en hulpdiensten hebben geprobeerd het slachtoffer nog te reanimeren, maar de man is overleden aan zijn verwondingen. De politie is op zoek naar een paarse auto met gouden letters en Belgisch kenteken.

De bestuurder is volgens de politie een negroide man met kroeshaar. Het gebied rond het zwembad is afgezet voor onderzoek. De politie Groningen meldt dat de paarse auto vermoedelijk is gezien op de N388 in Friesland.

UPDATE:

Omstanders vermoeden dat de man is opgewacht, omdat hij elke morgen rond dezelfde tijd baantjes ging trekken in het zwembad. Dat ging hij ook deze ochtend doen, maar hij werd doodgeschoten toen hij bij de ingang aankwam. Een verslaggever van RTV Noord sprak met familie van het slachtoffer. Het zou gaan om een 40-jarige man uit Marum. Volgens de familie is hij geen bekende van de politie.

De politie onderzoekt ook het verband tussen de moord en een uitgebrande auto die vanmorgen aan de rand van Marum is gevonden. Over de link tussen de auto en de schietpartij is nog niets bekend.