Dode bij schietpartij probeerde te bemiddelen

Een 51-jarige man uit het Brabantse Roosendaal die donderdag bij een schietpartij om het leven kwam, heeft vermoedelijk geprobeerd te bemiddelen bij een burenruzie. De politie heeft een 58-jarige verdachte in de zaak opgepakt, die al lange tijd ruzie had met zijn buren.

Er zijn in dat conflict meerdere meldingen aan de politie gedaan van bedreiging en ruzies. Op basis van die meldingen zijn buurtbemiddeling, de woningcorporatie en de wijkagent erbij gehaald. Maar at leverde niets op. Donderdag zou er opnieuw een conflict hebben plaatsgevonden.

Illegaal wapen

De politie kreeg toen rond vijf uur ’s middags een melding van een schietpartij op de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal. De politie vonden het slachtoffer, die zwaargewond was. Hij overleed ter plekke.

De verdachte is zijn woning ingevlucht. Toen hij naar buiten kwam, kon hij worden gearresteerd. Het gaat om een bekende van de politie, justitie en hulpverleningsinstanties. Het wapen waarmee hij heeft geschoten, is illegaal. Hij zit zaterdag vast voor verhoor.

Oorlogstrauma

Volgens bronnen van de regionale krant BN/DeStem komt de man uit Kosovo. Tijdens de burgeroorlog in de jaren 90 is hij naar Nederland gevlucht. Hij zou een trauma hebben overgehouden aan die oorlog, waardoor hij erg agressief is. In de vorige buurt waar hij woonde had hij ook problemen in de wijk. De man zou bovendien leerkrachten van de basisschool van zijn kind hebben bedreigd.