Dode is bekende op woonwagenkamp

De man die vrijdagmiddag in zijn auto werd doodgeschoten op het woonwagenkamp in Eindhoven, woont daar niet maar is wel een bekende van de bewoners. Dat meldt Omroep Brabant. Het zou gaan om de 29-jarige Eindhovenaar Jan van Wanrooij.  De schietpartij vond plaats rond een uur ’s middags.

De schutter is waarschijnlijk te voet gevlucht. Wat de aanleiding voor de schietpartij was, is niet duidelijk. De familieleden van Van Wanrooij zouden enkele uren na de schietpartij naar het woonwagenkamp zijn gekomen. Ze mochten het slachtoffer van de politie niet zien, zaterdagmiddag zou dat wel mogen.

Ondanks dat de familieleden Van Wanrooij niet mochten zien, zou de politie hem al wel hebben geïdentificeerd. De politie heeft de berichten nog niet bevestigd.

Op het woonwagenkamp was vrijdag veel politie op de been. Het woonwagenkamp was afgesloten voor onderzoek. Ook is er een helikopter ingezet die op zoek is naar de dader. De politie zegt een duidelijk signalement te hebben. Het gaat om een lange, blanke man. Er is nog niemand aangehouden.

In januari werd er op het woonwagenkamp een inval gedaan door de politie. Daarbij werden 19 mensen aangehouden en honderdduizenden euro’s contant geld in beslag genomen. Ook werd er een wietknipperij opgerold, 156 kilo wiet en een vuurwapen in beslag genomen.

Lees ook:

Inval woonwagenkamp Eindhoven