Dode (16) en gewonden bij steekpartij Alphen aan de Rijn (UPDATE)

Bij een steekpartij in Alphen aan de Rijn zijn zaterdagnacht een dode en drie gewonden gevallen. Het dodelijke slachtoffer is een 16-jarige jongen uit Amsterdam. De politie heeft een 18-jarige man uit Alphen aan de Rijn aangehouden als verdachte.

Rond 01.00 kwam bij de politie een melding binnen van een steekpartij aan de Robijnstraat in Alphen aan den Rijn. Meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Het 16-jarige slachtoffer was uit de woning gevlucht en werd aangetroffen in de directe omgeving. Reanimatie mocht niet meer baten. De jongen overleed aan zijn verwondingen.

Drie andere mensen raakten gewond. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis. Het gaat om een 19-jarige Amsterdammer en een 53-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn. Zij zijn buiten levensgevaar. Een 17-jarige voorbijganger bij de woning raakte lichtgewond.

Het motief voor de steekpartij is nog onduidelijk, maar het eerste onderzoek wijst erop dat het plaatsvond in de relationele sfeer. Het rechercheonderzoek is in volle gang.