Dode en gewonden bij woningovervallen

De afgelopen nacht is een 65-jarige man uit Oostzaan bij een overal in zijn woning overleden. Zijn vrouw raakte gewond. Rond 05.30 uur kreeg de politie een melding. Na onderzoek ter plaatse vonden agenten twee slachtoffers die waren mishandeld en vastgebonden. Het bleek dat de vrouw zichzelf heeft weten te bevrijden en de politie heeft kunnen bellen. Toen de politie arriveerde was haar man inmiddels overleden.

De vrouw is met onbekend letsel opgenomen in een ziekenhuis. De daders zijn waarschijnlijk tussen 04.00 uur en 05.00 uur de woning binnengekomen. De man had een taxibedrijf.

In het centrum van Amsterdam zijn volgens de Amsterdamse zender AT5 aan de Zoutkeetsgracht in de vroege morgen van 24 december een 71-jarige vrouw en haar 85-jarige partner gewond geraakt bij een woningoverval. De vrouw werd rond kwart over drie ’s ochtends door politiemensen aangetroffen met meerdere steekwonden. Zij is naar het ziekenhuis overgebracht en ligt inmiddels niet meer op de intensive care. De 85-jarige man raakte lichtgewond.

Uit de woning zijn een aantal goederen verdwenen. Wat zich in de woning heeft afgespeeld is nog onduidelijk.