Dode (21) en gewonden bij steekpartij op festival in Amsterdam (UPDATE)

Bij een steekpartij tijdens een festival op de Donauweg in Amsterdam-Sloterdijk zijn zondagavond een dode en twee gewonden gevallen. Op het terrein zijn twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij het incident. Maandagavond is in Amsterdam nog een derde verdachte aangehouden.

Solid Grooves

De steekpartij vond omstreeks 21.20 plaats tijdens een ruzie op het Solid Grooves-festival. De drie slachtoffers werden met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Eén van hen, een 21-jarige man uit Diemen, werd nog gereanimeerd maar is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

Drie arrestaties

De andere twee slachtoffers, een 22-jarige man uit Nieuwegein en een 24-jarige man uit Amsterdam, verkeren niet in levensgevaar. Op en rond het festivalterrein konden agenten op basis van getuigenverklaringen twee Amsterdammers van 20 jaar aanhouden. Zij zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Maandagavond is in het centrum van Amsterdam nog een derde verdachte aangehouden door een arrestatieteam. Het gaat om een 20-jarige man uit Amsterdam.

Op sociale media gaan beelden rond van de ruzie. De politie meldt dat het onderzoek naar de toedracht nog in volle gang is.

Beroving

Het Parool schrijft dat het slachtoffer Jimmy Schepers uit Diemen is. Hij zou de vriend van zijn zus te hulp zijn geschoten. Op het festival zouden meerdere mensen zijn beroofd.