Dode en vier gewonden bij bendegeweld langs Deense kust

Bij een schietpartij in Rungsted, een welgestelde buitenwijk in de Deense stad Hørsholm, is zaterdagavond een 20-jarige man doodgeschoten. Vier leeftijdsgenoten – allen twintigers – raakten gewond bij het schietincident, op ongeveer 30 kilometer ten noorden van Kopenhagen.

Ongebruikelijk

De politie van het district Nordsjælland denkt dat het om een ruzie gaat tussen twee criminele bendes uit de buurt en noemt het heel ongebruikelijk dat de schietpartij op de weg Rungsted Strandvej langs de kust plaatsvond. De politie gaat er van uit dat alle gewonden betrokken waren bij het bendegeweld en dat er geen toevallige passanten werden geraakt.

Veertien arrestanten

Het dodelijke slachtoffer is een 20-jarige man uit Nivå, vlakbij Hørsholm. De gewonden zijn vier mannen in de leeftijd van 20 tot 27 jaar. Geen van hen is in levensgevaar. Volgens de lokale politie kan de schietpartij een reactie zijn op iets dat eerder op de avond is gebeurd. Het vermoeden bestaat dat er een afspraak aan voorafging. Er zijn tot dusver veertien mannen opgepakt tussen de 20 en 32 jaar.