Politie: Eindhovense dode niet in verband met recherche-hoofdkwartier (UPDATE)

Bij het pand van de taskforce tegen georganiseerde criminaliteit in Eindhoven is het stoffelijk overschot van een man gevonden die door geweld om het leven is gekomen. Het slachtoffer is een 31-jarige man uit Boxtel.

Het lichaam van de man werd rond 06.45 gevonden ter hoogte van Fuutlaan 10, aan de kant van het spoor. In dat pand  zit de Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland gehuisvest. Die dienst verzamelt informatie over georganiseerde criminaliteit en over wat de politie noemt “ondermijning”. De politie zegt dat inmiddels duidelijk is dat er geen verband is met het gebouw van de taskforce.

De politie doet een uitgebreid buurtonderzoek en onderzoek naar mogelijk beschikbare camerabeelden in de omgeving. Later wordt nog sectie op het lichaam van de man verricht.

Er werd een witte tent op het terrein gezet tegen de regen en forensisch deskundigen deden onderzoek. Omstanders worden door de politie op ruim 100 meter afstand gehouden. Omwonenden zeiden tegen het ED dat er in het gebied de laatste tijd veel overlast is van zwervers en junks.