‘Dode in beeld bij liquidatie Zaandam’

De man die gisteren in Amsterdam-Osdorp is doodgeschoten is volgens Het Parool de geboren Iraniër Massod Amin Hosseini (26). De man was volgens de krant in beeld als verdachte bij een aantal kleinere vergrijpen maar ook bij een liquidatie die zou passen in de vete in de Amsterdamse onderwereld. Amin Hosseini is met één schot in zijn hoofd vermoord, mogelijk door iemand die met hem in de auto zat, de ruiten van de auto waren nog heel.

Zijdelings

Volgens Het Parool kwam Amin Hosseini de laatste jaren geregeld bij de politie in beeld door wangedrag in het verkeer, (dronken) rijden zonder rijbewijs, het bezit van een gestolen motor en zijn omgang met groepjes jonge criminelen – meestal in Nieuw-West. In sommige zaken was hij zelf verdachte, bij andere misdrijven leek hij zijdelings betrokken.

Zaandam

Amin Hosseini werd er ook van verdacht dat hij betrokken was geweest bij de liquidatie van Alexander Gillis (30) op 20 februari van dit jaar in de Pieter Jelles Troelstralaan in Zaandam. "Alekki" Gillis werd doodgeschoten nadat hij voor zijn woning in zijn auto was gestapt.

Boutaka

Op zijn beurt zou deze Gillis, aldus Het Parool, een rol te hebben gespeeld bij de liquidatie van Redouan Boutaka, op 22 april 2012 in waterpijpcafé The Shisha Lounge in de Van Woustraat in Amsterdam-De Pijp. De politie denkt dat Rida Bennajem die moord op zijn geweten heeft en dat Gillis die avond de overige cliëntèle van het waterpijpcafé in bedwang heeft gehouden terwijl zijn medeverdachte Rida Bennajem in de kelder Boutaka doodschoot. Hoewel Boutaka gewapend was en een kogelwerend vest droeg was hij vrijwel direct. Bennajem is inmiddels zelf ook geliquideerd.