Dode in Enschede verdacht van straatroven

De 41-jarige Ismail Kalaitzi, wiens lichaam in juli werd gevonden in het Volkspark in Enschede, zou dit jaar zeker vier straatroven hebben gepleegd. Het Team Grootschalige Opsporing heeft de man aan de misdrijven kunnen koppelen dankzij getuigenverklaringen. De 75-jarige verdachte in de zaak zit nog altijd vast.

Dat meldt de regionale krant Tubantia.

De politie onderzoekt op dit moment het motief. Mogelijk gaat het om een vergelding voor een straatroof, maar ook met een moord binnen bijvoorbeeld de homoscène wordt niet uitgesloten. Het Volkspark staat bekend als plaats waar ’s avonds drugsdealers samenkomen en als homo-ontmoetingsplaats.

De straatroven waaraan Kalaitzi wordt gekoppeld, vonden plaats in de omgeving van het Volkspark. De politie stelt dat de verklaringen van de getuigen en de ’tactiek’ die bij de straatroven werd gebruikt in de richting van Kalaitzi wezen. ‘Een heleboel gefragmenteerde informatie die als een puzzel in elkaar valt’, aldus een woordvoerder. Er wordt nog onderzocht of de man kan worden gelinkt aan zes andere straatroven in de omgeving.

Lees ook:

Dode in park Enschede is 41-jarige Ismail Kalaitzi