Dode in Sittard werd eerder beschoten (UPDATE)

De man die gisterochtend dood in zijn woning werd gevonden in de Dorpsstraat in Sittard, blijkt te zijn vermoord nadat hij twee dagen eerder al was beschoten. Volgens bronnen van Crimesite zou het gaan om Frank Maggen, die plaatselijk bekend staat als ‘Frank de Belsj’ en zou er afgelopen weekend al op hem zijn gevuurd bij een café-ruzie in het nabijgelegen Nieuwstadt.

 

Het slachtoffer werd vanochtend door zijn echtgenote dood aangetroffen in zijn woning in Sittard. Onze tipgever meldt: ‘Op maandagochtend ging zijn vrouw boodschappen doen met een bekende. Toen ze terugkwamen lag Frank doodgeschoten op de bank waar hij lag te slapen. Hij is vermoord in zijn slaap.’ Frank Maggen bezocht afgelopen zaterdag een café in Nieuwstadt voor een partijtje poker. ‘Hij kreeg daar ruzie en werd buiten beschoten. Daarbij werd hij geraakt in zijn benen, maar hij kon wegkomen.’ Volgens de politie vond het schietincident plaats om 1 uur ’s nachts. Maggen ging voor behandeling naar het ziekenhuis maar mocht snel naar huis. 

Mogelijk hebben de mensen met wie Frank ruzie had, maandag alsnog toegeslagen in zijn woning in Sittard. De politie is op zoek naar getuigen. ‘We gaan uit van een misdrijf en zijn een uitgebreid onderzoek gestart’, meldde de politie gisteren. Volgens een omwonende zou Maggen ook een bekende zijn geweest van de spoorloos verdwenen Hugo Charles uit Echt.

Hieronder een video van Dagblad De Limburger.