Dode man en zwaargewonde vrouw langs snelweg (UPDATE)

Bij de Limburgse plaats Sint Odiliënberg heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag een dode man aangetroffen op de snelweg A73. Direct in de buurt stond in een maisveld een auto met een zwaargewonde vrouw. De politie zegt dat het gaat om Roemenen, maar wat er is gebeurd is een raadsel.

De politie kreeg rond 00.30 een melding binnen dat er iets op de A73 lag, wat later de overleden man bleek te zijn. Bij nader onderzoek in de omgeving stuitte de politie op de auto die een paar honderd meter verwijderd van de snelweg in een maisveld stond. De zwaargewonde vrouw is met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht. Over haar toestand is niets bekend. Hoe de man om het leven is gekomen heeft de politie ook niet bekend gemaakt.

De snelweg werd in één richting afgezet voor onderzoek. In de nacht heeft een politiehelikopter met warmtezoekende apparatuur gezocht in de omgeving naar eventuele andere slachtoffers.

Op de auto zaten Roemeense kentekenplaten. In het voertuig lagen documenten. De politie houdt alle opties open maar gaat uit van een ongeval.