Dode man Geleen slachtoffer schietpartij

De man die gisteren dood in een woning in Geleen is aangetroffen, is slachtoffer geworden van een schietpartij. De oorzaak van de dood was donderdag nog niet helemaal zeker, maar onderzoek van de politie heeft nu aangetoond dat de man inderdaad door kogels om het leven is gekomen.

 

De politie kreeg donderdag rond kwart voor vier telefoontjes van buurtbewoners over een schietpartij. Zij zouden vier schoten hebben gehoord. Agenten troffen daarop het dode lichaam van de 33-jarige Gelener aan.

Ooggetuigen hebben twee mannen zien vluchten na de schietpartij. Ook heeft iemand een Mercedes met daarin drie mannen op hoge snelheid zien keren in de buurt van de woning waarin het lijk is aangetroffen. De politie heeft donderdag met vier patrouillewagens de buurt doorzocht, maar dat leverde niets op.

Het slachtoffer was de vriend van de bewoonster van de woning. De daders zouden regelmatig bij de vrouw op bezoek komen. Volgens de politie was er buiten het slachtoffer en de daders niemand in het huis op het moment van de moord.

In lokale media wordt gespeculeerd dat de moord iets te maken heeft met de invoering van de wietpas, maar dat is volgens de politie niet waar. Wat het motief van de moord wel is, weet de politie niet.

Bekijk hieronder beelden van het onderzoek in de buurt waar de schietpartij plaatsvond:

{youtube}KJOaTJYbpws{/youtube}